Snart bara 24timmar kvar av 2008

Nej jag är inte död bara för att jag inte bloggat på ett tag.. Har faktiskt ett liv utanför bloggen ;) Så jag har haft fullt upp med att leka med alla julklappar som jag fått så jag har inte haft tid/ork att skriva något men nu så tänkte jag väll att de var dags att knåpa i hop något. Håller på att förbereda för nyårsmiddagen så i dag har jag handlat allt och så har jag precis tagit rostbiffen ur ugnen så nu ligger den i marinad :)
Och i morgonbitti bär de av hemmåt för tradisionsenlig jakt och grillning med grannar och bekanta mycket trevligt.. Skulle varit ut med Siri fast hon är inte bra i fötterna än så måste spara henne lite för de är för hårt nu..

Var och köpte en ny soffa soffa idag :) lr ny och ny en begagnad i grön sammet :P fast den är övertäckt med filtar nu så man ser inte färgen iaf :P
Åsså blev de en begagnad assistent så nu ska här bakas :P

Har kommit på att jag inte hinner skriva något om 2008 innan nyår så de för bli efter istället..

Gött slut på er!!

Sista julfirandet för i år

Så var julfirandet klart då för i år. Hade de sista idag med pappas syskon och mina kusiner fast vi var tyvärr inte så många för några hade magsjukan och några var på andrasidan jorden och några jobbade. Jag och ena kusinen konstaterade oxå att en av de kusinerna som inte var där har vi inte sett på 7-8 år och de är ju lite synd men så är de ju med jobb och allt. Men vi hade trevligt med de som var där vi åt och pratade en massa och så fick vi en liten present av min mamma som hade fixat kopior på ett kort på min farfar som alla mina kusiner och pappas syskon fick en kopia av. De var jättefint, de var ett kort som verkligen återspeglade hur farfar var. Ska ta ett kort på de och lägga upp här men inte idag.

Så nu när allt för denna julen klart så nu är de bara att vänta på de nya året. Och jag ska väll försöka sammanfatta detta året någon dag framöver för nu orkar jag inte för jag har hällt upp en whiskey nu som jag zippar på och kollar på Gladiator. Var längesen jag såg den så jag tänker nog se hela om jag inte somnar vill säga. 

God natt allesammans 

Julklapparna

Nu var första julefirandet över och i kväll ska vi i väg på nästa fast några som var med i går kommer i kväll med. Fast i kväll ska vi vara hos mormor och morfar i Storfors så då kommer mina kusiner jocke och johanna och mammas morbror med familj. så de ska bis så skojj :) Men i kväll så ska jag inte ta något för jag jar lovat att köra då men då klara jag mejj på lördag för då ska vi på 60 årskalas och då kör inte Henrik ;) Tänkte sätta mejj och ladda upp bilder här på alla julklappar men de orkar jag inte för jag är så mätt än men de ligger på min bilddagbok  http://hjalle-man.bilddagboken.se/p/main.html så kolla där på allt jag fick och hur vi hade de igår. Nu ska jag till Molkom och köpa julmust till lutfisken :)

Julen är här :D

Jaa så kom äntligen dagen man väntat på hela året :) Den börjad i morse kl 9 när hela familjen åt frukost tillsammans. De blev varm choklad med vispgrädde och mashmallow som jag påtade iordning och skinksmörgåsar och lite annat gött :) Efter de så var de lite plock med alltmöjligt innan vi drack kaffe och åt våra stora pepparkakshjärtan med nonstop och kristyr på! Sen så bestämde sej jag och sara att ta våra vovvar och gå på en liten promenad men innan de så var vi upp till Mitza och de andra husdjuren som är på de stora jaktmarkerna och tände ett ljus så de blev så fint åt dem :) så bar de iväg 1 km innan vi vände, och på vägen hem kikade vi in på Myra och önskade dem god jul och Siri och Nellie fick hälsa på Mias nya lilla odåga Titti :P och han var lite agg men hon lugnade sej så de busade en stund innan vi fick springa hem för jag skulle till Molkom och hämta farmor för hon skulle äta jullunch hos oss så de är precis de jag har avslutat nu så nu är jag lagom mätt efter all dopp i grytan, sill, prinskorv, sillsallad, skinka och lite sånt och nu ska vi avslua med en kaffe kôpp och lite saffransskorpor i väntan på Kalle Anka :)

Så god jul på er alla så länge önskar Sundstorps okrönte kung så återkommer jag nog med några rader till sen.. Vinki Vink  

En låt som jag inte kan sluta lyssna på!!!

I did my best to notice
When the call came down the line
Up to the platform of surrender
I was brought but I was kind

And sometimes I get nervous
When I see an open door
Close your eyes, clear your heart
Cut the cord

Are we human or are we dancer?
My sign is vital, my hands are cold
And I'm on my knees looking for the answer
Are we human or are we dancer?

Pay my respects to grace and virtue
Send my condolences to good
Hear my regards to soul and romance
They always did the best they could

And so long to devotion
It taught me everything I know
Wave goodbye, wish me well
You've gotta let me go

Are we human or are we dancer?
My sign is vital, my hands are cold
And I'm on my knees looking for the answer
Are we human or are we dancer?

Will your system be alright
When you dream of home tonight
There is no message we're receiving
Let me know, is your heart still beating?

Are we human or are we dancer?
My sign is vital, my hands are cold
And I'm on my knees looking for the answer
Are we human or are we dancer?

You've gotta let me know

Are we human or are we dancer?
My sign is vital, my hands are cold
And I'm on my knees looking for the answer
Are we human or are we dancer?

Utmanad av emmapemma.devote.se

  1. Har du någonsin sagt "jag älskar dejj" till någon utan att mena de? Nej sånt ska man bara säga om man menar de!!
  2. Har du någon sin sagt till en kompis att tröjan är fin fast du inte menar de inför en fest bara för att du ska vara snyggare? Hum nej!!!
  3. Har du kysst en väns pojkvän/flickvän? Inte en väns men någonannans flickvän!
  4. Har du varit otrogen i något av dina förhållande? Nix de har jag inte..
  5. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka synd om dejj? Haha varför lixom?
  6. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka illa om en person du inte gillar? Nej alla har rätt att bilda sej en egen uppfattning och tycka vad de vill.
  7. Finns de någon vad din pojkvän/flickväns vänner du inte gillar? Hum har ju ingen nu men de har funnits personer som jag inte gillat!!
  8. Har du någonsin kommenterat elakt anonymt på en blogg? Inte vad jag kommer ihåg.
  9. Har du någonsin fuskat i skolan? Har nog hänt ett par gånger.
  10. Tycker du att du är den snygga i ditt förhållande ( eller bland dina vänner om du är singel ) ? Vilken fråga.. Ööö nej de tycker jag inte.
  11. Skulle du fortfarande vara tilsammans med din pojkvän/flickvän om han/hon gick upp 20 kg? Är påven katolik? Skiter hajen i havet? Sover Dolly parton på rygg?



Känns som lite utfyllnad detta och de är precis vad de är :P


Julledigt:)

Då var man ledig fram till den 12 januari då :D underbart. Så nu ska man vila ut som jag inte gjorde i sommras för då jobbade jag ju på semestern.. Så nu när jag är ledig ska jag vila, äta och jaga :)

Snart är de jul :) I morgon kommer stora-syster hem och även extra-systern som ska fira jul med oss :) De ska bli så skojj :D


De var den 500hundringen de..

AAAAAAAAAAAAAAHHHHHH Crap!!!!!!!!! Tappade mobilen idag på jobbet och den landade så fint med displayen på en kant så den sprack och blev svart!! Bara nägra streck diagonalt från ett nörn som de lyser lite i.. Lagom nöjd Unge Herr Hjalmarsson blev då... Så de fick bli en ny idag.. Var in till telia butiken och frågade om jag inte kunde förlänga abonemanget men de gick inte för de var 7 månader kvar på bindningstiden. De hade kunnat gått om de fick jöra en slutfaktura på alla månadsavgifter och allt för de 7 månaderna men de skulle bli mycket dyrare än den telefonen jag köpte. Jao å så här ser den ut!






Husse - Siri 1 - 0


Hittade lite mer julsaker i en låda så jag stälde upp dem :P




Fick julklapp på jobbet häromdagen. En stor flicepläd och...




Ett salt och pepparkar som ser ut som 2 spöken! Och ställer man ihop dem så ser de ut som de kramas...



Hade en brottningsmatch nyss med Siri.. Jag vill klippa klorna. De ville inte hon!! Men jag vann så 1-0 till husse

Och när jag sätlde upp de sista jul prydnaderna så fick jag för mejj att jag skulle städe en pappershög med kvitton och dylikt som jag hade liggandes och hittar till min stora förvåning en 500hundring som jag inte visste att jag saknade:D :D
UNDERBART :P








 


Siri von knause



Min mamma säger alltid att de finaste man har i huset sätter man på bordet!! Så de har jag tagit efter nu och se så fint de blev :)

8 dagar kvar

Nu är de bara 8 dagar kvar till julafton.. Underbart :D
Men en sak undrar jag över! Var är alla de jular som var när man var liten?? Var är all julkänsla som man fick när man var liten? Var är all julstämmningen som var när man var liten?
Ja menar när jag var liten så var de faktiskt oftast snö i sluet av novenber och de låg oftast kvar hela vintern men visst de töade ju lite och så men de frös ju igen och så kom de mer snö!
 "Hjalmarsdammen" frös så man kunde åka skridskor på den innan jul!! Men de går ju lixom inte när de inte blir kallt!
Tror julkänslan och julstämningen som man hade när man var liten var den spänningen och väntan som var under en hel månad. Och då började ju egentligen julen första advent för då börjades de julpysslas på skolan och man övad på jul och luciasånger och julpjäser som skulle visas upp för föräldrar, syskon och mor-och farföräldrar. Och så skulle man träna på att gå i luciatåget. Sen var de ju de stora dilemmat om man skulle vara stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe!! Men jag han med allt ihop veta ja men dock inte i samma tåg då.
Sen var de ju BRA julkalendrar som gick på tvn på den tiden!! Ni får ursäkta men jag tycker de som varit de sista 7-8 åren har varit SKRÄP.
Jag och mina systrar var nog lite bortskämda för vi hade 3 olika adventskalendrar. Varsin chokladkalender, en gemensam för den som gick på tvn och så hade vi en paketkalender så vi fick ett litet paket med något skoj i var tredje dag ända fram tills jul fast om jag inte minns fel så på julafton och på luica så fick vi paket alla tre på samma dag.
Så var de de där med att få tassa runt hemma med mamma och julpynta och baka pepparkakor, pepparkakshus, strassburgare, drömmar, knäckflarn och halvmånar och vara i vägen när mamma och pappa gjorde körv och all annan jul mat som ska var hemlagad! När vi saltade skinkan så fick den ligga i en hink ute i jordkällaren de tyckte jag var lite konstigt men den blev ju hur go som helst.
Några dagar innan julafton så brukade vi gå ut i skogen och hämta en gran och ta in och pynta..
Så kom julafon och man vaknade och åt frukost tillsammans och sen var de lite väntan men de gick ganska fört ändå för ofta så fick nan någon pysselbok i paketkalendern så man hade att göra sen var de jullunch och efter den så var de ännu mer väntan som blev jobbigare än den första väntan.. Så blev klockan 3 och då stormar mormor och morfar in med sin jävla pudel åsså kom morbröderna och kusinerna så var de kallanka med glögg drickning och när de var slut så var de fika sen kom den låååååååååååååååååååååååååånga vänta innan tomten kom, men när han kom så var man ju överlycklig över alla presenter och när man packat upp allt så var de dags för mat igen så då åt man så man blev jättemätt och sen sprang och lekte innan man somnade glad och nöjd!

Vad kan man dra för slutsats av detta då? Jo jag älskar julen men saknar lite av den julstämmning som man hade när man var liten.. Annars är de mesta de samma med all mat, granen, mormor å morfar fast med en annan pudel jävel. Men de där med julstämmningen kanske kommer tillbaka när man får egne barn.. vem vet? om man får några vill säga!

Ajaj

Ajaj inte bra är täbbt i näsan!! Börjar bli lite förkyld tror ja.. Inte så skojj nu när de lackar mot jul!! Appropå lackskor så kom jag att tänka på en rolig grejj :P Mina vänner!! När ni ser någon som ni inte gillar och som ni föraktar så ta av er era skor och kasta på han :P Haha Fan va rockigt :P

Tio

Nu ni alla jävla barn nu är de bara 10Dagar kvar


Adventsfika

Hade adventsfika med mamma, pappa och lill-syrran nyss.. Skulle ha varit några till men de kunde inte komma! Så de fick bli en fika med 4/5 av familjen Hjalmarsson och de gick ju de oxå :) Hade bakat hallongrottor och lussekatter men de vart inge goa för jag hade nog för varmt degspad så jästen dödde!! Skit samma vi fick äte destomer grottor :P Och lill-syrran undrade vad jag hade för baktanke med att bjuda på fika!! De är tacken de för att man försöker vara lite trevlig!! Skit på dejj snorunge!!!!!
 Fick resten av julgardinerna av mamma så hon hjälpte mejj och hänga upp dem så nu ska de bara upp lite tomtar så är jag klar med allt julpynt..
Och just nu är jag så jävla rastlös!!!!!!!!!! Kryper i hela kroppen!! Fan va Muppigt!! Känner mej som någon jävla Duracellkanin på tagit uppåttjack!!!


Hittade!!



Äntligen har jag hittat mina favvo kallingar som varit borta :P

Humm

 Misstänker att de bor något i min tvättmaskin för min nya t-shirt är borta och mina favvo kallingar :/


Jansson



Råkade bli en frestelse till kvällsmat idag :P

Julbord och annat oviktigt som hänt under helgen

Fredag.

Jodå i fredags var de dags för julbord med jobbet och de var sköjj.. Var på nöjesfabriken och åt.. Maten var helt okey och spriten gick ner den med :P åsså var de en liten show oxå åå den var rolig var en som ståuppade lite och så sjöng de. Och så var de en liten duell mellan borden om de som sjöng högst och bredvid mitt bord var de en liten scen som de showade ifrån så jag skulle ju givetvis upp där och elda igång mina arbetskamrater
 lite så de skulle sjunga högst och när jag stod där och hoppade och tjoade så lämnade jag scenen ofrivilligt och drogs neråt av jordens dragningskraft och landade lite snett på vänster foten och den svullnade upp så jag haltade men var ju lite bedövad så jag kände inte så mycket då :P men de var jobbigt att gå iaf..
Sen bar de av hemmåt för jag mådde inte så himla bra (tror de var maten som var lite dålig) men så hamnade vi hos en arbetskamrat som skulle bjuda på whiskey åå de tackade man ju inte nej till för de måste vara bra för foten tänkte ja!! Så vi satt väll där och pimplade Famous Grouse fram till kl var 1 tror ja sen bar de av hemmåt..
Väl hemma och halvvägs ner i sängen så kom jag på att de vore inte helt fel med ett par ostsmörgåsar så de bar av till kylskåpet och nästan framme så sticker te till utav bara fan i högerfoten och jag börjar hoppa runt på vänster foten som jag inte orkade allt för länge pga snetrampet så jag ramlar ihopp på golvet efter att ha blodat ner större delen av golvet. De jag trampade på var en skärva från en skål som min kära hund hade i golvet under veckan som jag trodde jag hade städat upp allt av men så var de ju inte.. så jag låg där på golvet och sprattlade och kom inte riktigt upp ( och Siri hade jättekul när jag låg på golvet för hon trodde att husse skulle leka med henne kl halv 2 på natten) så jag kravlade mejj fram till hyllan där jag har papper, fick peta ner rullen med en sopborste som stod brevid hyllan så jag kunde linda runt foten och torka upp allt blod på golvet så till slut när jag kom på fötter igen så linkade jag till sängen drog på en strumpa över allt papper så de skulle få fungera som bandage sen somnade ja...

Lördag.

Vaknar i fosterställning och med tummen i munnen kl 10 av att de pulserar i bägge fötterna, huvet och att Siri står vid dörren och vill ut. Så jag stapplar mejj upp på två ostadiga fötter får på mejj lite kläder och haltar ut med Siri som tycker de var jättekul att få komma ut så hon är överallt och håller på att dra om kull mejj, men vi går 50 meter på 5 minuter de var unge fär den farten jag hade..  Så när vi kommer in igen så lägger jag mejj i soffan och kollar på tv. 
Och runt lunch ringer Mr Blompinne så han och Lillen kom så vi var och hämtade sprit och lite sånt sen gick vi till skogs och stekte kôlbulle och skulle dricka brännvinn fast jag skulle vara ordintlig då och inte dricka något för jag skulle vara hemma och ta de lugnt resten av kvällen..
Men när vi kommit från skogen och jag var hemma så ringde de en kompis och frågade jag ville komma till han och dricka brännjack.. Så jag åkte dit men skulle inte dricka något för jag skulle ju som sagt ta de lugnt resten av kvällen så han skulle bara få bju på kaffe men när vi satt där så sa de andra:

-Mähää va fan ska du inte dricka något??

-Nää ska taet lugnt ikväll tänkte ja!!

-Mähää va fan de ää väll inge rolit åå sitta på Prostgårn åå törronke själv i kväll så följ mä öss te baren!!

-Ja men ge mejj en grogg då för fan!!

Så var de med den lugna kvällen :P fast roligt blev de och efter ett par liter och en kebabrulle gick vi till baren ( jag haltade fast de gjorde inte så ont då.. Konstigt !! ) Så på baren var de klackarna i taket och dans på bordet som stod på schemat :P mycket trevligt måste jag säga sen skulle man ju hinna stri med alla som var där oxå och de gjorde klarade jag tror ja..
Och helt plötsligt fick jag en trevlig överraskning för då ringde Lillen som hade mat med till mejj som jag hade glömt att jag beställt så jag sprang ut och åt 2 friscomål, mycket gött :P Sen var jag in igen och gjorde lite saker :P  
Men så är de att ligga på töpp :P
Så blev vi utslängda när de var slut så då raggade jag lite skjuts till mejj och Linn som kommit från stan då så vi kom hem åt pepparkakor och lade oss och sov!!

Söndag

Vaknad vid 10 igen av att Siri ville ut så jag var ut med henne lite och jag kunde gå ordentligt :D Men pga pannknack så la jag mejj å sov igen och vaknade vid 12 av att mamma ringer och babblar en massa.
Går upp och ska pinka men fastnar vid spegeln och ser att jag har ett hack mitt i pannan som jag inte vet riktigt vart de kommer ifrån!! Så är de någon som har upplysningar om vad som hänt med mitt huvud så motages dessa upplysningar tacksamt! 
Sen var jag till kompisen där min bil stod åå då kom en annan kompis dit så vi åkte till stan och skulle köpa en ljusslinga till han och så skulle vi äta lite oxå och de tog hela eftermiddagen var inte hemma förens kl 18 så iväg med Siri till mor å far för jag jobbar natt nu och de första skiftet är på 10 timmar och de är lite väl långt för henne att vara själv på.. Så när jag kom hem när jag dumpat Siri så fick jag sova i 30 minuter innan jag skulle hit och här är jag nu lagom trött och sliten men jag klagar inte för de har varit en kanonhelg :)

Godnatt lr god morgon lr va fan de är när du läser detta :P

Grisröv



Vinterns första skinksmörgås.. Ååå den var inte äcklig kan ja ju säga!! FAN VA GôTT :P

Granen



Här är en bild på stöldgodset :P Men visst ser de fin ut med all snö på :) De blir så de ryser i mejj :)

Det var ren och skär STÖLD :P Så tack grannen gör granen ;)

Idag på jopbbet fick vi reda på att vi ska gå ner på 2-skift efter julhelgerna pga av "finnanskrisen" och dålig beläggning och orderstock.. Lite tråkigt kanske för jag trivdes bra med 3-skiftet och man förlorar ju lite pengar oxå men de är ju inte hela världen de blir inte så stor skillnad, och andra sidan så ska de bli skönt för man blir lite slö under den veckan man jobbar natt. Men framför allt så ska jag väll vara glad att jag har jobber kvar än..
  Var och snodde en utegran i morse och hängde i lampor så de blev riktigt bra och nu ikväll så har de kommit lite snö på den så i morgan ska jag ta ett kort på den och lägga upp här tänkte ja när den är lite snöig och fin. Stälde upp staken och stjärnan i fönstren i lördags och så hängde jag upp en stjärna oxå, så nu väntar jag bara på julgardinerna som världens bästa mamma skulle fålla upp åt mejj. Sen så fattas de bara alla prydnads tomtar men de kommer inte upp förrens tidigast lucia och så ska jag handla ett gäng Hyacinter och ställa ut lite här och där så är mitt hus julrustat !! 

RSS 2.0