Håller på att knåpa på något bra!! Så håll ut!

Men de blir nog inget skrivet under resten av veckan för ska på mini semestaer till Brunflo/östersund. Åker i morgon och kommer hem på söndag så framåt mitten slutet på nästa vecka så kanske den är klar!

Vårdagsjämningsgrillning med jaktlaget!!



I lördags var de ju vårdagsjämning och då skulle jaktlaget med bihang egentligen ut emella mössera för vi skulle grilla lite och kolla på mösmannens hus där ute men de var lite dåligt med snö så vi kunde inte ta oss ut så då fick vi grilla vid slaktboa. Ine helt fel de heller :) Mia hade ordnat med tipspromenad :) och jag kom 2:a :)



Ja vi hade de trevligt i allafall och hyggligt väder!! och som ni ser så gick de en och annan pilsner :) och mr Blommqvist hade med sej lite tequila :) namm namm :P.

Efter de bli jag, Mia, Leif och Blomman (och pappa en stund) sittande i Leif och Mias verkstad, mitt i garageportsöppningen och tittade på Erik när han skruvade på sin bil.
Där satt vi i ett par timmar och solen eldade på och det blev varmt så de gick ett par öl där och en 75:a piggelinus och sen lite renat :) Mycket trevligt hade vi iaf :)

Efter en liten paus i solen och jag fick gå hem och fylla på magen med mat så var de åter till Myra för att se på hockey!! Och de gick bra tillslut :) åsså gick de någon mer öl och någon whiskey.
Kan bara sammanfattas som en mycket trevlig vårdag :)

Tenta i morgon och på onsdag.. Puh men känns som jag har lite grepp om de mesta där nu!!
Och på torsdag far vi till Brunflo för att hälsa på kusin och bihang.. Trevligt med lite mini semester!!


Färdig

22an är klar!! Blev riktigt nöjd med den :)



Ca 8 timmars jobb!! De var kul :) nu vill jag göra en helt ny kolv själv :P




Vill börja skjuta nu!! Får försöka fixa en tavla nogon dag :)


Förkyld!!

Då har man fått sej en liten förkylning då!! Haft skallebank i ett par dagar men nu är den nästan borta men jag snorar destomer nu..

Ingen skola denna veckan heller men destomer egetansvar och självdiciplin för vi har inläsningsvecka inför nästa veckors tentor!! En i matte och en i kvalité.. Den i kvalitén känner jag att jag har lite hum om.. Har lite poäng från några duggor som jag får tillgodoräkna mej och kan få poäng på liknande frågor jag haft rätt på förut :)
Men då känns de lite tyngre med matten!! Trigonometri! Matten vi läser motsvarar ju gymnasiematten så nu är vi uppe på matte D. Huvva. Jaa jag får sätta mej och plugga lite strax så man har en chans att klara matten!!


Torkat älgkött :)

Så idag var de dags att pröva de torkade älgköttet som jag har haft hängandes ute nu i lite mer än 3 veckor :) Och de var dretgôtt :) kanske inte riktigt torkat ända in på de tjockaste bitarna men i mitten av nästa vecka ska allt plockas ner!! Så nu sitte jag och sänker en Bellman och karvar på en bit med torkat kött!!




Här bakom veboa har gobitarna hängt i över 3 veckor och gôttat till sej :)




Och så här ser de ut när de är klart :P



Ett litet annat projekt jag började med var att snygga till kolven till 22:an för den har varit lite ful i färgen och så har de varit repor på den!!



Så här såg den ut och den var ju inte så fräsch!!




Efter 2 1/2-3 timmar med rakblad och sickel + 3-4 timmar med sandpapper så bärjar den nu bli lite fin :)
Men ännu återstår det nägon timme till med lite finlir och finputsning och ett par inoljningar så är den nog riktigt fin..




Så här upputsad var det nog längesedan den var :)

Viltmat



Idag var jag och Erik upp i skogen och fälde 8-10 alar och aspar till älgar, rådjur och harar så de får lite mat!!
De har de tufft nu!! Speciellt med tanke på snödjupet så de har de svårt att böka fram mat!



Ja här har de lite knopp och bark att gnaga av.. Vär även och tittade till ensilagebalar som står lite här och där i skogen och gärdeskanter och de var besökta men balarna var lite frusna så vi slet loss de vi orkade med händerna och slänge ut runt ikring balarna så de underlättar väll lite åt dom. Och körde även upp lite spår med traktorn så de kan ta sej fram över markerna utan att gå med snö till magen!


Locka räv??



Funderar på att smyga ut och försöka locka lite räv ikväll!!
Det är ju fullmåne så de är ju bra ljus.
Men är osäker på om skaren håller för räven ute på gärdena!!
Om den inte gör de känns de rätt döfött!

Jaja vi får sen när månen kommit upp ordentlig :)

Veterinären!!!



Var iväg med denna lilla fröken till veterinären i morse! Hon har legat och kliat sej i öronen så hon har skrikit!! Och har haft massa grå/svart/brunt gojjs i öronhålorna så jag har gjort rent lite då och då men de har blivit värre så de fanns inget annat än att göra!
Var lite spännande när jag kom dit med mitt yrväder för att se hur hon skulle reagera på folk och djur!! De var lite ylande och drag i kopplet men de lugnade sej rätt snabbt så de gick bra :)
Sen fick vi träffa veterinären och hon tog prov och de visade sej vara öron öroninflamation och svamp i öronen så vi fick penecillin och kortison droppar till öronen, och så tog hon ett prov mellan trampdynorna som visade att hon hade svamp/inflamation där oxå för hon har varit rosa mellan där. Och hon har legat och tuggat på fötterna som tydligen ska ha varit ett symptom på de! De borde jag nästan förstått innan. Så fick ett schampo till hennes tassar så de ska bli bra :)
Veterinären sa för att hon haft problem med öronen tidigare och tuggar på sinna tassar rätt ofta kan detta bero på att hon är allergisk mot något!
Tydligen vanligt bland Hamiltonstövare.. Så om de kommer tillbaks fick jag rådet att göra en Allergiutredning!! Så vi får väll se hur de går! Om de är allergi så räcker de oftast med att byta foder vilket jag redan funderat på för hon är inte helt ok i kistan. Som sagt vi får se!

Vinki vink

Sådå

Jaa ska ju försöka skriva här lite oftare hade jag ju tänkt och så ska jag försöka rikta in bloggen lite mer på viltvård och jakt!! Men kommer ju fortsätta skriva om vad som händer i mitt liv Så den ska få ett nytt namn!! "Hjalleman sundstôrps okrönte kung- Hans liv som jägare, student och sambo"

Lodjursjakt igår!! Vaknade strax före kl halv sex gick upp och kikade ut!! Hmm ca 1 dm nysnö och blåst som gjorde att de drev litegrann. Jaja, packa väskan och ut och spåra med Erik. Svårt att hitta något i snön som hade yrt halva natten. Efter ett par timmars spårande utan resultat så åkte ja och Erik till samlingen!'
Väl där hade de ett djur som gått in ca ett dygn innan i ett område och de var ringat då!! Och enligt spårningen så hade det inte gått ut!! Så ut med passkyttar och på med ett par gubbar och hund! Men efter ca 1 timme så hade de hittat utspår som var igenplogade eller hade yrt igen!! Så snabb samling och ställa om snabbt!! Eller nästan iaf var en av jägarna som halkade i diket med bilen så vi blev lite sinkade för de! När han väl var på vägen så åkte vi och ställde ut!!
Fick den äran att gå först av alla som skulle ut på den linjen jag skulle stå på och "ploga" så i över 1 km med snö till över knäna så kämpade jag på med ett par korta avbyten i "plogandet" Kan säga att de tog på den fete de!! Nästan så blodsmaken i munnen känns än!
Men väl på pass under min gran så ficka jag lite vila! Killarna med hundarna gick på och ganska snart hittade de legor uppe på en höjd och spår där ifrån med lite snö i så de följda spåren en liten bit till! Hörde hur hundarna drev i koplen för förarna så då knastrade de till på radion där de sa att nu släpper vi så pass upp!! Hundarna drev rätt långsamt i snön med de gjorde en liten liten bukt åt mitt håll så jag satt och pillade på säkringen och höjde bössan för jag visste att minsta skymt av katten så gäller de att vara med för vägen i ungskogen jag satt vid var väll knappt 2m bred så de gällde att vara kvick som fan om de skulle gå vägen men hörde hundarna lite sämre efter ca 1 minut så jag sänkte bössan och hundarna bara gläfsade lite då och då under några minuter sen hördes en dov smäll 5 sekunder gick sen kom en smäll till och direkt efter att den sova smällen ekat ut skrek de till i radion att de var klart!!
De var killen/gubben som hundförarna hade haft med sej och ställt av 100 m in i skogen på inspåren och katten hade ju gjort en lov och tänkte ta samma väg ut fast där stod hans banneman.
Katten var en hane på 24kg så det var en bjässe!!
Så vi lyckades även detta året oxå!

15 st är skjutna hittills så kanske hinner ut i morgon fm! Skulle varit ut i morse och spårat av iaf men var så slut efter plogandet så fick bli sängen!!



24 kg kissemiss ;) Riktigt fina är de :)

Veterinären med Siri slir i morgon för hon kliar sej i öronen så hon skriker och hon har någe grå-svart-brunt klet i öronen så de blir väll en kur med örondroppar igen tänker ja!!

RSS 2.0