Tankar kl5 en Lördagsmorgon

Jaha då var de så här igen då.. Har svårt att sova andra natten efter att jag jobbat natt.. Somna hade jag inga problem med iaf för jag somnade ifrån en jag smsade med och de var ju lite synd men hoppas att de inte gjorde något. Ska be om ursäkt när hon vaknar sen.. Men iaf jag somnade lite efter kl00.00 och kl03.30 sa de pling och jag var klarvaken och kunde inte sommna om men har prövat vill jag lova, men de blev bara att lag låg och snurrade in mejj i lakanet och låg där och kliade mejj i naveln som någon annan jävla mumie, så då tänkte jag att. ää va fam jag slår på datorn. Så här är jag nu.. Vid datorn och kan inte sova och dricker äppeljos!
Snart har den andra filmen i Narniaserien  premiär! Prins Caspian. Så den ska jag försöka att gå och se med någon kanske :)

Nu vänder de!!

Ja som ni nog alla märkte så var de Midsommarafton igår men allt vad de innebär med sill, snaps, jordgubbar,midsommarstång och de små jävla grodorna som inga öron har!
 Men nu vänder de och går mot mörkare tider! Mot den härliga hösten :)
 Men först så hoppas jag på en härlig sommar med allt som hör till som bad, grilla och dricka öl. Och bad, grilla och dricka öl ;)
 Och inte än på länge märks de inte att dagarna blir kortare och att vi går mot hösten men på ett sätt märks de. På alla äppelträd och körsbärsträd och i växthus och i landet så märkas de av med alla kart och blommor som kommer att bli frukt, bär och grönsaker frammåt sensommaren.


Ja och nu när de har varit Midsommar så har de sjungits en del snapsvisor och jag tänkte dela med mejj av min favorit visa :) Ja ä ju en pôjk ifrå värmland och ää litte lokalpatriot så ni kan ju giss va de blir ;)


Värmlandspôjken!!

De värmlänska brukstraditioner vi vårda vi alla minsann.
Vi har våra bruk och patroner och supen de tar vi iblann.
En Värmlanspôjk han kan ta supen som en man.
Så glupen den supen i strupen försvann.
Och mera vill han ha, kan ej för mycket ta.
En Värmlandspôjk blir aldri full.
Nej, han blir bara gla!


SKÅL och hoppas ni hade en trevlig Midsommar!!!

Siri 1 år :)



Idag fyller de lilla fröet 1 år så nu är hon en stor flicka tror hon men de har jag berättat för henne att hon inte är än.. Vi firade iallafall men en varsin bakelse jag och Siri :)




Antar att hon gillade den för den var slukad i ett nafs. Hon såg nöjd ut iaf :)
Haha när jag var och handlade bakelserna på konsum så var de en liten flicka och hennes mamma som stod efter mejj ikön och när jag betalat och skulle ta mina saker på rullbandet så hade flickan satt sejj på den bänken där man kan ställa kassar när man packar då sa mamman till henne. Flytta dejj då farbrorn får ta sina saker!! Jag farbror så jäkla gammal är jag inte visst jag såg nog lite sliten ut men inte som en farbror.. Men jag bara tittade på mamman och flinade lite !!

Tjoohoo!!

Ja nu var de helg igen då :) Har inte orkat blogga något under veckan för jag har varit så trött! Men de har väll inte hänt så mycket.. Var på skjutbanan några kvällar under veckan :) Och haft Utvecklingssamtal på jobbet.   De är de som har hänt ungefär!! Lr jo var ju till mina grannar och hjälpte dem att resa ett stort partytält inför den årliga Magasinsdansen som de ha ikväll :P Det är en mycket roligt tillställning är de ( och blöt ;P ) :) Är väll en av de yngre där men någon måste ju vara de oxå och lära sej hur de ska gå till på såna fester ;) HAHA. Fast jag är nog ganska full lärd ;) Så de ser jag fram emot på att gå ikväll! Annars så blir de nog ganska lungt under helgen

Längtan!!

Just nu är jag lite nere av någon konstig anledning?!! Vet inte vad de är?! Men de kanske är de att jag är väldigt trött i huvet idag som gör att de snurrar en massa negativa tankar.. Men man måste ju få ha någon dålig dag ibland!! Man kan inte vara på topp jämt!
 Men jag nu lydder jag ett råd som Anna gav mejj!! Tänk på allt positivt du har!!
 Så nu sitter jag och längtar så fruktansvärt mycket till hösten så jag får sätta kängorna på fötterna och hatten på huvudet packa ner kaffetermosen ett korvpaket å ett par ved klabbar i ryggsäcken en morgon och ta min kära hund och bege mej till skogen med henne och väl där ute i skogen stryka kopplet på henne och se henne ge sejj av med stor lust och glädje!!!
 Och sen få gå och sätta sej på fårfällen vid något träd i skogen och bara känna hur solstrålarna som letar sej in emellanträden gör en starkare och friskare trots solen blir svagare när vi går mot mörkare tider!
 Och att få andas in den härligt "höga" friska höstluften som man känner renar varje liten cell i kroppen.
 Och att få tända en brasa och få sitta vid den och höra den spraka sådär gemytligt och att få slå upp en kopp kaffe och sörpla lite på i väntan på att hunden ska komma in från söket! När hon väl gör de kommer hon med fart och energi som bara den lyckligaste hund kan ha för att sedan ge sej av på ett nytt sök!
 När hon har försvunnit igen så känner man hur de kurrar lite i magen så man grillar en korv, och för varje korv du äter tycker du att just DEN är den godaste du någonsin ätit!
 Tänk att få luta sej tillbaks mot trädet ta ett djupt andetag och bara slapna av och njuta av att få uppleva detta!
 De blir jag glad av att tänka på och de är livskvalitét för mejj!!

Vad blir du glad av att tänka på när du är lite nere och vad är livskvalitét för dejj??




Snart, om 84 dagar så bär de av ut i skogen :)

Fredagens Rosettskörd!!



Ja igår var jag på utställning med Siri!! Ja var gör nervös kan jag säga men de gick väll ganska bra ändå gan sprang lite som hon ville och stod ganska still iaf..
Men de var varmt igår åt både folk å hundar men ja fick en plats i skuggan och hade tält med så de vra lite svalare i skuggan och i burarna åt hundrana la vi petflaskor med vatten som vi frusit så de skulle ha lite mer svalka!
Var ganska mycket väntan man var ju lixom in i ringen sprang ett par varv och sen ut å vänta i några timmar å in igen åå sen vänta annu mer.. Men men de är väll så de är med utställningslivet!! 
Här är omdömmet som dommaren skrev om Siri:
Ung tik av god typ. Bra storlek, bra huvud och uttryck. Bra kropp. Bra ben och tassar. Rör sig bra, när hon själv vill. Behöver mycket ring träning. Trevligt temprament.
De var vad dommaren tyckte om min Siri :)

Tränat..

image5

Så nu har jag och Siri varit och tränat på Myra inför utställningen i Filipstad i morgon.. De gick väll så där tycker jag! Tror de kommer bli svårt att springa med henne utan att hon faller in i galopp och så kommer de nog bli svårt för hon ska kolla på alla som står utanför ringen.. Men men får ju se de som träning men börjar faktiskt bli lite nervös men de går nog bra får vi hoppas!!! 

Nu ä dä hälja

Ja då har man helgen då efter en natt vecka åå de är riktigt gött vill ja lova för detta vädret ska hålla i sejj :) Så man kanske skulle ta och åka å slänga sejj i sjön för första gången i år?! Och ikväll blir de utställnings träning på myra med Siri och lite andra hundar!! Ska bli intressant att se hur de går med Siri som blir vild så fort hon ser en annan hund men de är ju därför vi ska träna.. Och i morgon ska jag på min första utställning med henne.. Har inga höga förväntningar på de för jag ser de mest som socialträning fast visst vore de skojj om de gick lite bra:)

Nyvaken

Jaha då har man vaknat igen då efter en hård natts arbete :P fast så hård var dem inte!! Hade riktigt dröm körning i den maskinen jag körde inatt:) Men när de var lungt så hinner man ju å tänka destomer och och de var inte så bra :/

Jaja nu ska jag göra frukost/lunch kalla de vad ni vill när kl är över 2 på dagen!! Haha ska göra gräddstuvad pyttipanna och när jag öppnade påsen så var de nästan bara grädde i den.. Tror han som hade i pytten i påsen var på kafferast då kanske!? För de ser mest ut som en gräddsoppa med några stackars ensamma potatis, kött och lök bitar som simmar runt i stekpannan!! men jag löser nog de!!

Vinkivinki :P

Vovven!!

image3

Siri slir :)


image4

Nordbykullens Sicka. (Siri)

En het söndag!!

Jaha då var de söndag igen då och är man något klokare och gladare för de?! Klokare? Haha nej!! Gladare? Nja inte gladare än vanligt :)  Men lite jobbigt är de tycker jag att de är.. Har ont i mina höfter de känns som växtvärk men de är de ju knappast på mejj skulle jag tro.. Visst jag är väll inte så snabb men så seg är jag väll inte så att växtvärken skulle komma 3 år senare!!! Så de är nog något annat.. Börjar jobba ikväll så de har bara varit en ganska soft dag ska strax lägga mejj framför tvn och vila så man orkar jobba inatt.. Var hem till mor å far och snodde lite rabarberpaj :P De var GÖTT :) Men annars var de en bra helg.. Har haft en väldigt rolig sms disskution med en kompis under helgen den var ganska trevlig lr hur Anna ;) Haha :P 

RSS 2.0